SOJINA POGAČA
Sojina pogača se dobija suvim ekstrudiranjem sojinog zrna. Faza presovanja i mlevenja dovodi do cepanja velikih molekula polisaharida, što sojinu pogaču čini lakše svarljivom i dostupnom digestivnom traktu životinja. Sam ovakav tretman obezbeđuje proizvod visoke hranljive i biološke vrednosti bez upotrebe hemijskih reagenasa, čime se povećava iskoristljivost proteina.
Tako se dolazi do jednog od najvažnijih ciljeva u intenzivnom uzgoju životinja, a to je ekonomska ušteda.
Sojina pogača predstavlja jedinstven izvor proteina, esencijalnih aminokiselina, sojinog ulja, minerala i vitamina rastvorljivih u mastima i na taj način zadovoljava sve potrebne kriterijume koje podrazumeva Pravilnik o kvalitetu hrane za životinje.
U ishrani mladih žvotinja i životinja u prirastu, sojina pogača ima primenu kao proteinsko i energetsko hranivo.
NB-soja gold doo proizvodi sojinu pogaču standardnog kvaliteta koja sadrži 42% proteina i 7% masti.