SOJIN GRIZ

PUNOMASNI SOJIN GRIZ

b_280_250_16777215_00_images_novosti_IMG_4762-!-.jpgPunomasni sojin griz je prvenstveno namenjen za ishranu živine i svinja, mada se može koristiti i kod preživara, a predstavlja krmivo bogato energijom i proteinima. Dobija se termičkom obradom celog zrna soje (suvo ekstrudiranje).

Na ovaj način se uništavaju anti-nutritivne materije do potrebnog nivoa, pri čemu ne dolazi do oštećenja hranljivog dela proteina soje. Tako dobijamo nenarušen prirodni odnos proteina, sojinog ulja, lecitina, minerala i vitamina rastvorljivih u mastima.

b_280_250_16777215_00_images_novosti_IMG_4613-!-.jpg

Usitnjavanjem tretiranog sojinog zrna u griz povećava se iskorišćenost proteina i dostupnost ulja, kao i ostalih hranljivih materija enzimima varenja u digestivnom traktu životinja. Na ovaj način dobijamo proizvod visoke hranljive i biološke vrednosti sa inaktiviranim nutritivnim faktorima, čime se povećava iskorišćenost proteina u digestivnom traktu životinja.

PRIJAVITE SE

Poštovani klijenti, ovde se možete prijaviti na našu mejling listu, kako bi ste redovno dobijali obaveštenja o popustima, akcijama i novitetima u našoj ponudi.